Onze selectiecriteria
De mens leeft tegenwoordig verbonden met het internet. Of we nu thuis, op het werk of zelfs op straat zijn, we zitten bijna altijd met onze elektronische apparaten te friemelen. Laten we het eens hebben over een accessoire dat deze verbinding kan verbeteren: de wifi-antenne.
Vaak hebben we niet de gewenste verbinding in termen van signaal of snelheid. Een manier om dit te proberen op te lossen is met een wifi-antenne. Er zijn modellen voor de verdeler of voor de ontvanger van het signaal, die kunnen helpen bij eventuele problemen.
Weet je hoe een wifi-antenne werkt? Wat zijn de verschillen tussen types en modellen? In welke situaties kan het je problemen helpen oplossen? Leun achterover, ontspan je en maak je klaar om je twijfels opgelost te krijgen in de volgende regels!
Belangrijk om te weten
- In een steeds meer verbonden wereld is het van essentieel belang een goed internetsignaal te hebben. Vaak zijn er netwerkproblemen die opgelost kunnen worden door het signaal uit te breiden. Dat is wat de wifi-antenne doet.
- Er zijn twee soorten WiFi-antennes: de verdeelantennes, die met de router verbonden moeten worden, en de ontvangantennes, die met apparaten zoals laptops en desktop computers verbonden worden.
- Het is niet zeker dat een wifi-antenne je netwerkproblemen oplost. Er zijn enkele situaties waarin het niet van veel nut zal zijn. Het is dus goed om een volledige diagnose van de situatie te laten maken voor je een aankoop doet.
Beste wifi antenne: Onze selectie
Koopgids
We weten dat problemen hebben met slechte verbindingen erg vervelend is. En dat een wifi-antenne je problemen kan oplossen. Maar hoe?
Het is tijd om je meer te vertellen over dit product dat slechte internetverbindingen sterk kan verbeteren!
Wat is een wifi-antenne en waarvoor wordt hij gebruikt?
Misschien heeft de modem problemen of is de router niet erg goed en kan hij het benodigde signaal niet verspreiden. Misschien is er te veel storing, zoals muren en glas, op het pad. Het is ook mogelijk dat de hoeveelheid apparatuur die de informatie ontvangt te groot is.
Deze storingen veroorzaken dat de netwerkprestaties ver achterblijven bij wat met de ISP is afgesproken. Er moeten dus verbeteringen worden aangebracht. Een goed idee is een WiFi-antenne.
Een WiFi-antenne kan op de signaalverdeler of op de ontvanger worden aangesloten. In het eerste geval versterkt het de kwaliteit van het signaal, waardoor het een groter bereik en sterkte heeft. In het tweede geval probeert hij de ontvangst in jouw richting te sturen.
Zoals de naam al zegt, is de antenne een klein gebruiksvoorwerp dat geen plaats inneemt en nauwelijks opvalt. Er wordt gewoonlijk een kabel bij geleverd om op het doel-apparaat aan te sluiten.
Wat zijn de voor- en nadelen van een wifi-antenne?
Zijn vermogen om de signaalverspreiding of -ontvangst te versterken helpt vaak om de snelheid te verhogen van apparaten die niet goed werkten. Als er problemen op je netwerk zijn, is de antenne het proberen waard.
Hij kan echter geen wonderen verrichten. Als het probleem is dat de snelheid laag is of het signaal niet doorkomt door storing van buitenaf, zoals heel dik glas of veel muren, dan kan het niets doen.
Nog minder als de gecontracteerde snelheid al laag is en je die alleen maar via de antenne wilt verbeteren. Hij kan op geen enkele manier versterken wat al in je router aankomt, maar alleen onderweg signaalverlies voorkomen.
Daarom is het ideaal dat je, voor je tot aanschaf overgaat, zeker moet weten dat je netwerkproblemen door de wifi-antenne kunnen worden opgelost.
Hieronder volgt een tabel met voor- en nadelen van de WiFi-antenne:
WiFi-antenne voor verspreiding of ontvangst?
De antennes voor distributie moeten met de router verbonden worden en gebruiken SMA type kabel, dezelfde die bijvoorbeeld voor glasvezel gebruikt wordt. Kijk of er ingangen op de apparatuur beschikbaar zijn voor je tot aanschaf overgaat.
Ze kunnen waarschijnlijk het signaal versterken en de distributie verbeteren. Ze moeten gekozen worden als verschillende apparaten, zelfs als ze dicht bij de router staan, volgens het plan niet het verwachte signaal en de verwachte snelheid hebben.
Anderzijds moet een ontvangstantenne verbonden worden met de notebook of desktop computer die geen aanvaardbaar signaal krijgt. Er kunnen verschillende problemen zijn, zoals het feit dat je je in een kamer bevindt die erg ver van de router is verwijderd.
Dit type antenne wordt gewoonlijk aangesloten via een USB poort, waardoor het gebruik in een mobiele telefoon of dergelijk toestel onmogelijk is. Het heeft de functie om meer signaal op te vangen en het naar het apparaat te leiden waarmee het verbonden is.
Jefferson Meneses heeft een serie tips die kunnen helpen het WiFi-signaal in je huis of kantoor te verbeteren, waaronder het gebruik van de antenne.
Aankoopcriteria: Waarop moet je letten bij het kiezen van een WiFi-antenne?
Je weet waarschijnlijk al of je een WiFi-antenne nodig hebt en welk type. Om je te helpen kiezen, hebben we enkele belangrijke aankoopcriteria geselecteerd
- Signaalrichting
- Winst
- Frequentie
- Materiaal
Hieronder praten we iets meer over elk van hen.
Signaalgerichtheid
Er zijn twee soorten antennedistributie: directioneel en omnidirectioneel. Het verschil zit in de richtingen waarin de signalen gezonden worden.
Directionele antennes zenden het signaal slechts in één bepaalde richting, waar het op gericht is, terwijl omnidirectionele antennes de mogelijkheid hebben om in alle richtingen te verspreiden.
Elk heeft zijn voordelen voor een specifieke situatie: een directionele antenne is voor als je het signaal op een bepaalde plaats in huis of kantoor moet versterken, terwijl de omnidirectionele dit in de hele omgeving mogelijk maakt.
De keuze hangt dus af van wat je nodig hebt!
Gain
De versterking die een WiFi-antenne genereert wordt gemeten in dBi, of decibels, naast de isotrope waarde. Dit is een tamelijk ingewikkeld begrip, want deze isotropie bestaat niet, ze wordt alleen op een denkbeeldige manier berekend.
Wat we wel kunnen zeggen is dat het getal in dBi weergeeft hoeveel een antenne meer produceert dan wat de isotrope waarde zou zijn. Hoe hoger hij staat, hoe krachtiger de signaalverdeling van de elektronica. Dus, als je grote afstanden moet overbruggen, kies dan een hoogwaardige!
Frequentie
In tegenstelling tot wat je gewend bent van de gHz getallen op een CPU, gaat het getal dat op wifi-antennes staat niet over vermogen en prestaties. Eigenlijk verwijst de waarde naar de frequentie waarmee het radiosignaal werkt.
Er zijn twee normen in Brazilië: 2.4 gHz en 5 gHz. Het enige waar op gelet moet worden is compatibiliteit: als je router en je elektronica op één frequentie werken, moet de antenne ook dezelfde hebben. Anders werkt het product niet.
Materiaal
Als je je geld investeert in een apparaat als een wifi-antenne, wil je niet dat het gemakkelijk breekt. Het is de bedoeling dat het product lang meegaat, zo mogelijk jarenlang.
Besteed dus aandacht aan het materiaal, het uiterlijk en de afwerking van de antenne. Sommige modellen, van goedkopere waarden, kunnen nogal breekbaar zijn. Het is belangrijk voorzichtig te zijn, zodat, uiteindelijk, het goedkope niet duur is.
(Zichtbare foto bron: sashkin7 / 123rf.com)