Onze selectiecriteria
De veiligheid van je apparaten en toestellen is van het grootste belang om een lange levensduur te verzekeren, dus is het belangrijk om spanningsschommelingen die kunnen optreden te voorkomen door spanningsregelaars.
Spanningsregelaars werken ter bescherming van de kleinste producten, zoals laptops of telefoons, tot grotere producten zoals koelkasten, ovens, airconditioners en dergelijke. Daarom strekt hun gebruik zich uit van thuis tot op kantoor en in grote industrieën.
Door deze regels heen praten we over de specificaties die je in spanningsregelaars kunt vinden, hun types, hun toepassingsgebied en de beste modellen die de huidige markt te bieden heeft. Laat je toestellen niet in handen van het geluk en garandeer ze een lange levensduur!
Inhoud
Belangrijk om te weten
- Spanningsregelaars zijn apparaten die elektronische apparaten moeten beschermen tegen onstabiele spanningspieken die ze kunnen krijgen als ze rechtstreeks op een stopcontact worden aangesloten. Ze zijn er in verschillende modellen, maten en capaciteiten.
- Er zijn 3 manieren om je apparatuur tegen onstabiele spanning te beschermen: via een overspanningsbeveiliging, een spanningsregelaar of een UPS. Elk van hen biedt veiligheid op een andere manier en met processen die aan elke context en uitrusting aangepast zijn.
- Voor je een spanningsregelaar koopt, is het belangrijk dat je rekening houdt met aspecten als het aantal contacten dat hij heeft, wat zijn spanningsondersteuningscapaciteit is, of zijn gewicht geschikt is voor het gebruik dat je er aan wilt geven en of hij ook USB poorten heeft.
Beste spanningsregelaar: Onze selectie
Sharplace 2000 W Thyristor AC spanningsregelaar instelbare snelheid motor controller
Lees de meningen van de gebruikers
Koop op Amazon
Koopgids: Wat je moet weten over spanningsregelaars
Spanningsregelaars zijn uitstekende opties om alle apparatuur in je huis te beschermen tegen plotselinge schommelingen in de elektrische spanning. Maar al die terminologie kan een beetje verwarrend zijn, dus leggen we kort uit wat ze allemaal inhouden.
Wat is een spanningsregelaar en wat zijn de voordelen ervan?
Dit wordt bereikt door zijn beveiligingssysteem, dat bij onvoldoende stabiele belasting (ongeacht of die te hoog of te laag is) het aangesloten apparaat niet bereikt om schade te voorkomen. Deze en andere voordelen worden hieronder samengevat.
Spanningsregelaars, spanningsbeveiligers of UPS - Waar moet je op letten?
Protector. Overspanningsbeveiligers zijn apparaten waarmee je apparatuur verbonden is om te zorgen dat ze, in geval van een stroomstoot, samen met je apparatuur uitschakelen. Dit gebeurt om te voorkomen dat die instabiliteit de elektronische apparatuur bereikt en er schade aan toebrengt.
Dit is de eenvoudigste soort beveiliging, want hij regelt de spanning niet en staat ook niet toe dat de apparatuur met zijn eigen belasting blijft werken, maar schakelt de stroom uit zodra hij een storing of schommeling detecteert. Daarom zijn ze het voordeligst.
Regulator. Spanningsregelaars zijn de ideale keuze voor de meeste elektrische of digitale toestellen, omdat ze bij spanningspieken een regelmatige stroom in stand houden die geen invloed heeft op je apparatuur. Als het debiet bepaalde grenzen overschrijdt of als er een stroomstoring is, schakelt het automatisch uit.
Er zijn goedkope en duurdere modellen, afhankelijk van de capaciteit en het model. Deze hebben geen batterij, dus je apparatuur schakelt mee uit bij zeer sterke stroomstoringen.
UPS. Deze optie is meestal het duurst, want de belangrijkste magie ervan is een ingebouwde batterij waarmee je je apparatuur bij stroomuitval op een georganiseerde manier kunt uitschakelen, zodat je geen bestanden in uitvoering verliest. Daarom wordt hij vaak voortdurend in computers gebruikt.
Hij heeft ook een spanningsregelaar die de stroom stabiliseert bij zeer hoge of zeer lage pieken, om te voorkomen dat onregelmatigheden je apparaten bereiken en er schade aan toebrengen.
Protector | Regulator | UPS | |
---|---|---|---|
Bij spanningspieken | Hij schakelt uit | Hij regelt de spanning | Hij regelt de spanning |
Inclusief batterij | No | No | Ja |
Bij stroomuitval | De apparatuur schakelt uit | De apparatuur blijft een tijdlang aan de apparatuur blijft een tijdje aanstaan | - |
Aankoopcriteria
We weten dat het moeilijk kan zijn om te kiezen tussen de ene spanningsregelaar en de andere, en daarom volgen hier een paar praktische punten om je te helpen je behoeften en context te bepalen voor het kiezen van de beste optie voor jou.
Aantal contacten
Het aantal contacten of contactdozen is de factor waarmee we kunnen weten hoeveel apparaten tegelijk op onze regelaar kunnen worden aangesloten. Dit aantal varieert meestal van 8 tot 12. Hier vertellen we je er meer over.
1 contact. Wanneer een spanningsregelaar slechts 1 contact bevat, betekent dit dat de capaciteit die hij bevat uitsluitend voor één apparaat bestemd moet zijn om de veiligheid ervan te garanderen, en dat is meestal een apparaat met een hoge vraag, zoals een koelkast, een droogtrommel of een wasmachine.
Van 2 tot 6 contacten. Als je regelaar 2 tot 6 contacten bevat, betekent dit dat hij tegelijk andere apparatuur kan ondersteunen, bijvoorbeeld een TV naast enkele spelconsoles. Het is belangrijk de capaciteit van de regelaar te kennen om zijn limiet niet te overbelasten.
Meer dan 6 contacten. Regelaars met meer dan 6 contacten zijn vaak bedoeld voor verschillende apparaten met laag vermogen, b.v. standaard ventilatoren, laptops en mobiele toestellen. In deze gevallen bevatten ze soms ook USB poorten om elektronische voorwerpen zoals telefoons en tablets op te laden.
Capaciteit
De capaciteit van je spanningsregelaar wordt gemeten in Watt (W), en dit bepaalt welke soort apparatuur hij kan ondersteunen. Hier is een lijst zodat je kunt nagaan welke capaciteit je voor je apparaten nodig hebt.
600 watt. Je kunt een 600 watt regelaar gebruiken voor apparaten die geen groot stroomverbruik vragen, zoals telefoons, laptops, basis geluidsapparatuur, thuisprinters, koffiezetapparaten en dergelijke. Als je computer krachtig is, is het beter te kiezen voor een exemplaar met een groter bereik.
1200 watt. In dit geval kun je meer veeleisende toestellen toevoegen, zoals desktop computers en hun toebehoren, plasma TV’s en spelconsoles. Als je apparatuur met weerstand toevoegt (zoals magnetrons of haardrogers), probeer dan geen andere apparatuur aangesloten te hebben.
2000 watt of meer. Hoe hoger het wattage, hoe meer bescherming je grote apparatuur zal hebben. Deze opties worden meestal uitsluitend voor 1 toestel gebruikt, en kunnen koelkasten, wasmachines, drogers, airconditioners, strijkijzers en dergelijke beschermen.
Gewicht
Het gewicht van je dimmer maakt het mogelijk of verhindert je hem voortdurend van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt. Laten we deze mogelijkheden verdelen in middelzwaar en zwaar gewicht, en bespreken wanneer je ze elk gebruikt.
Minder dan 3 kilo. Je vindt modellen tot 1 kilogram, wat erg handig zal zijn voor regelaars met een kleine capaciteit die je sporadisch moet gebruiken, zoals laptops, keukenapparatuur, televisies en spelcomputers. Kies deze optie als je hem niet op één plaats wilt laten staan.
Meer dan 3 kilo. Ze kunnen tot meer dan 5 kilo zwaar worden, afhankelijk van hun inwendige structuur en capaciteit. Deze mogelijkheden zijn vaak onhandig om te hanteren, maar omdat het een spanningsregelaar met hoge capaciteit is, kun je hem gebruiken als je hem op een plaats gaat laten staan, zoals een koelkast of airconditioner.
USB poorten
Sommige dimmermodellen hebben niet alleen gewone contacten voor je apparatuur, maar stellen je ook in staat je mobiele apparatuur op te laden via USB aansluitingen. Kies deze optie als je je controller in een studio of kantoor wilt bewaren.
Je kunt deze optie ook kiezen als je je controller in je slaapkamer, woonkamer of keuken wilt bewaren, want dit zijn drukke plaatsen waar je je telefoon of tablet kunt laten opladen zonder er ver van weg te hoeven gaan.
(Uitgelichte foto bron: Alexlmx/ 123rf.com)