Laatst bijgewerkt: 29-09-2021

Onze selectiecriteria

8Onderzochte producten

54Bestede uren

19Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Hier stellen we alle power banks met 30000 mA/h voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het internet toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste 30000 mA/h power bank voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een powerbank met 30000 mA/h wilt kopen.




Belangrijk om te weten

  • Een powerbank geeft extra stroom aan je apparaten als je onderweg bent. Dit is vooral handig als je geen toegang hebt tot een stopcontact maar toch je toestel wilt opladen.
  • Voor een beginner kan het kiezen van een geschikte powerbank ingewikkeld zijn, want sommige specificaties vereisen specialistische kennis. Deze gids helpt je bij je keuze.
  • De capaciteit van een powerbank moet niet te groot zijn om hem zonder zorgen mee te nemen in een vliegtuig. De stroomlimiet is ca. 27000 mA/h. Ontdek meer in onze gids.

Beste Powerbank 30000 mAh: Onze selectie

Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een 30000 mAh powerbank

Wat is een 30000 mAh powerbank?

Een powerbank is een klein kastje waarmee je je elektronische apparaten kunt opladen. Je zou het daarom kunnen omschrijven als een externe batterij waarmee je toestellen met niet-verwijderbare batterijen kunt opladen.

Een leven zonder mobiele toestellen is tegenwoordig bijna ondenkbaar. Het is dan ook tragisch als de batterij leeg raakt. Een powerbank lost dit probleem op en stelt je in staat je apparaten onderweg op te laden. (Image source: unsplash.com / LinkedIn Sales Navigator)

Een powerbank wordt gebruikt als er geen stopcontact beschikbaar is, bijvoorbeeld als je onderweg bent en de batterij van je smartphone bijna leeg is. De term powerbank kan daarom omschreven worden als een bank voor elektriciteit, waar we eerst stroom kunnen deponeren en die dan kunnen opnemen als we de stroom nodig hebben. Een powerbank met 30000 mA/h heeft zoveel capaciteit dat je er verschillende apparaten tegelijk mee kunt opladen, of heel vaak een enkel apparaat. Als je bijvoorbeeld met je vrienden naar een festival gaat, kun je met deze 30000 mA/h powerbank gemakkelijk niet alleen je toestel opladen, maar ook dat van je vrienden.

Hoeveel capaciteit moet een powerbank hebben? 30000 mAh of nog meer of nog minder?

Een van de belangrijkste criteria om een powerbank te kopen is de capaciteit. In principe zou je kunnen aannemen dat hoe groter de capaciteit van de batterij is, hoe beter de powerbank is. De werkelijkheid is echter vaak anders. Fabrikanten hebben powerbanks zo ontworpen dat ze iets onder een capaciteit van 100 W/h blijven. Dit komt overeen met ongeveer 27000 mA/h. Deze waarde wordt gekozen om aan bepaalde wettelijke eisen te voldoen.

Als je je powerbank bijvoorbeeld mee wilt nemen in een vliegtuig, geven veel luchtvaartmaatschappijen een richtwaarde op van 100 W/h.

Als je onder deze waarde zit, kun je de powerbank zonder ingewikkelde procedures met je meenemen. De waarde ligt dus iets onder 30000 mA/h. Omdat de fabrikanten een standaard hebben vastgesteld, is de productie van niet-standaard capaciteiten veel duurder, wat ook te zien is aan de prijs. Op dit punt kan men nagaan in hoeverre hoge capaciteiten de moeite waard zijn, want hoge capaciteiten gaan gepaard met stijgende kosten en een hoger gewicht. Goedkope fabrikanten proberen ook powerbanks te verkopen met een hogere bruto capaciteit, waarbij de nominale capaciteit soms beduidend slechter is dan powerbanks van bekende fabrikanten met een lagere capaciteit.

We willen met deze gids je aankoopbeslissing vereenvoudigen en hebben daarom in de eerste plaats gekozen voor de wat lager gedimensioneerde variant, maar van bekende fabrikanten met een goede netto capaciteit.

Welke alternatieven zijn er voor een powerbank met 30000 mAh?

Er is geen echt alternatief voor powerbanks. Het kan echter nuttig zijn om op de prestaties van de batterij te letten voordat je een nieuw toestel koopt, om veelvuldig opladen te voorkomen. Sommige smartphones hebben bijvoorbeeld een krachtige batterij die de hele dag meegaat. Natuurlijk kan het ook nuttig zijn om het stroomverbruik van apparaten te minimaliseren.

Dit kan bijvoorbeeld op een smartphone door onnodige achtergrondprogramma’s uit te schakelen en de helderheid van het beeldscherm te verminderen. Sommige app ontwikkelaars hebben ook speciale apps ontwikkeld om je met deze taak te helpen. Je vindt ze in de Play en App Store.

Het is echter niet mogelijk de uitstekende capaciteit van 30000 mA/h te bereiken zonder een powerbank. Je kunt je apparaten heel lang opladen. Met deze capaciteit is het heel goed mogelijk om je smartphone 6 tot 8 keer op te laden.

Besluit: Welke soorten 30000 mAh powerbanks zijn er en welke is geschikt voor jou?

Het kiezen van een geschikte powerbank kan moeilijk zijn, vooral omdat er verschillende soorten powerbanks bestaan. We hebben drie categorieën powerbanks geïdentificeerd die interessant voor je kunnen zijn. Behalve de eigenlijke functionaliteit bieden deze ook andere mogelijkheden die doorslaggevend kunnen zijn voor je aankoop. De drie categorieën zijn:

  • Standaard Powerbanks
  • Zonne-energiebanken
  • Powerbanks met geïntegreerd display
””

Wat zijn de kenmerken van een standaard 30000 mAh powerbank en wat zijn de voordelen en nadelen?

Deze variant is de meest voorkomende vorm. De powerbank batterij zit in een plastic behuizing met een paar aansluitpunten die gebruikt kunnen worden om de smartphone of andere apparaten op te laden. Deze variant is het goedkoopst en is meer dan voldoende voor de meeste doeleinden. De behuizing is robuust en de powerbank kan dus zonder problemen veilig in je zak opgeborgen worden.

Als je geen speciale eisen hebt, raden we deze variant aan.

Afhankelijk van de fabrikant bieden sommige ook verfijnde etuis aan waarin je de oplaadkabels kunt opbergen. Zo ben je er altijd zeker van dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt om je smartphone op te laden.

Voordelen
  • Goedkoop
  • Veelzijdig
Nadelen

Wat zijn de kenmerken van een 30000 mAh solar power bank en wat zijn de voor- en nadelen?

Een solar powerbank kan met zonnepanelen opgeladen worden. Deze zonnepanelen zijn ofwel ingebouwd in de behuizing, of worden geleverd als een soort mini-mat die uitgerold kan worden om zoveel mogelijk zonne-energie op te vangen. Het grote voordeel van deze variant is dat een stopcontact niet per se nodig is om de powerbank op te laden. Een denkbaar gebruik zou bijvoorbeeld zijn bij alle buitenactiviteiten, zoals kamperen, waarbij we ons toestel overdag kunnen opladen.

Alvorens te kopen is het raadzaam je ervan te vergewissen dat de zonnepanelen stevig zijn, zodat ze gemakkelijk en veilig vervoerd kunnen worden. Deze variant is echter duurder dan de gewone powerbanks.

Voordelen
  • Milieuvriendelijke technologie.
  • Opladen mogelijk zonder stopcontact.
Nadelen
  • Weersafhankelijk.
  • Relatief dure technologie.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een 30000 mAh powerbank met display?

Een andere variant van power banks zijn apparaten met beeldschermen. Het display is meestal een energiebesparend LC-scherm dat je een snel overzicht geeft van de opgeslagen energie. Je kunt meteen zien of de powerbank al volledig opgeladen is of dat hij meer tijd nodig heeft. Je hoeft ook niet op je onderbuikgevoel te vertrouwen over hoe lang de powerbank het zal uithouden.

Voordelen
  • Informatie over de toestand van de batterij.
Nadelen
  • Minimale toename van het stroomverbruik.

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om powerbanks met 30000 mAh te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je de factoren laten zien die je kunt gebruiken om powerbanks met 30000 mAh te vergelijken en te evalueren. Dit zal het je gemakkelijker maken een keuze te maken. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde powerbank geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

  • Batterijformaat
  • Aantal en soort verbindingen
  • Soort opslag
  • Extra functies
  • Grootte en gewicht
  • Accessoires en garantie
  • Beschermingsklassen

Batterijgrootte

De grootte van de batterij is een essentieel aankoopcriterium. Grofweg geeft het aan hoe vaak een toestel kan worden opgeladen. De waarde wordt gegeven in mA/h (milliampère per uur). De waarde kan sterk variëren. Gangbare waarden voor power banks zijn 5.000 tot meer dan 30.000 mA/h, hoewel er sterkere power banks op de markt zijn. Hoe hoger de waarde, hoe beter. De waarde kan zo geïnterpreteerd worden dat als we een powerbank hebben met 5.000 mA/h, hij een apparaat met 5.000 mA een uur lang kan voeden - of een apparaat met 1.000 mA 5 uur lang, enz.

In de meeste gevallen heeft een 30000 mAh powerbank voldoende capaciteit om je apparaat gemakkelijk enkele dagen te laten werken.

De vraag die natuurlijk opkomt is hoe groot de batterij moet zijn. Als je je powerbank bijvoorbeeld wilt gebruiken om je smartphone op te laden, kun je in de technische gegevens of in de instellingen kijken hoe groot de batterij is. Voor een Samsung Galaxy A5, bijvoorbeeld, is de waarde 2.900. Theoretisch kan een powerbank met een capaciteit van 5.000 de smartphone 1,72 keer opladen.

De batterij kan echter niet volledig gebruikt worden en slechts een fractie van de aangegeven capaciteit wordt gebruikt. https://www.outdoormeister.de/outdoor-handy-test/ Er wordt onderscheid gemaakt tussen bruto- en nettocapaciteit. Dit kan vaak heel verschillend zijn en wordt slechts soms door de fabrikanten vermeld. De redacteuren schatten de netto laadcapaciteit op minstens 60 procent.

Aantal en soort aansluitingen

De meeste powerbanks hebben meer dan één aansluiting om verschillende apparaten tegelijk op te laden. Gemeenschappelijke interfaces zijn de volgende

  • USB: De meest flexibele optie. Je kunt je smartphone gewoon opladen met de bijgeleverde USB kabel.
  • Micro-USB: De micro-USB interface is ingebouwd in veel Android toestellen, bijvoorbeeld. Deze aansluiting is handig als je alleen een oplaadadapter mee wilt nemen. Je kunt dan deze oplaadadapter gebruiken om de powerbank en de smartphone op te laden.
  • USB Type C: Een nieuwere variant die bedoeld is om Micro-USB te vervangen. Hij heeft verschillende stroomstandaarden, zodat hij een betere oplaadsnelheid heeft, en je kunt er sneller gegevens mee overzetten. Net als bij micro-USB heb je maar één oplaadadapter nodig om ofwel de powerbank ofwel de smartphone op te laden.
connector Technische Benaming
USB USB-A
Micro-USB USB-Micro-B
USB Type C USB-C

We hebben in de bijlage een link voor je opgenomen als je meer informatie nodig hebt. Als je het laadstation ook aan je vrienden en kennissen ter beschikking wilt stellen, moet je ook letten op het aantal aansluitingen, om zoveel mogelijk apparaten tegelijk te kunnen opladen. Een 30000 mA/h powerbank is het meest geschikt voor deze toepassing.

Opslagtype

Het opslagtype van de powerbank kan voor jou een aankoopcriterium zijn. Deze informatie vertelt je over de duurzaamheid, het soort gebruik en de kwaliteit van de power bank. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lithium-ion batterijen en lithium-polymeer batterijen. Je kunt hier nagaan of de ene of de andere variant interessant voor je is:

  • Lithium-ion (Li-ion)batterijen zijn over het algemeen de goedkopere optie. De batterijen hebben een grote capaciteit, maar lijden aan het zogenaamde geheugeneffect, wat betekent dat er een afwijking in de werkspanning van de batterij kan optreden, waardoor de opgeslagen energie niet volledig gebruikt wordt. De batterijen lijden er ook onder als ze lange tijd niet gebruikt zijn.
  • Lithium polymeer (LiPo) batterijen worden beschouwd als een verdere ontwikkeling van ionenbatterijen. Ze zijn resistenter, maar ook duurder dan lithium-ion batterijen. Ze worden beschouwd als een robuuste en flexibele oplossing om energie op te slaan.

De volgende video toont je de structuur van een lithium-ion batterij: https://youtu.be/ueoSvlB9y5s

Extra functies

Power banks van hoge kwaliteit hebben geavanceerde functies die voor jou een aankoopcriterium kunnen zijn. Deze functies kunnen Wireless Charge en Quickcharge omvatten. Draadloos opladen verwijst naar opladen zonder een oplaadkabel. De smartphone wordt op de powerbank gelegd en de smartphone wordt door inductie opgeladen. Wel is het nodig dat je smartphone deze functie ook ondersteunt. Deze functie is vooral handig als je je geen zorgen wilt maken over het dragen van een kabel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als de kabel beschadigd is of een los contact heeft.

Voor powerbanks met bv. 30000 mA/h raden we je aan aandacht te besteden aan deze functie, omdat je met deze capaciteit veel apparaten kunt opladen en Quickcharge je in staat stelt snel tussen apparaten te wisselen. met Quickcharge kun je je toestellen sneller opladen. De prestaties van Quickcharge zijn 2 tot 4 keer sneller dan opladen zonder deze functie. Dit is vooral handig als je verschillende korte stops maakt en in die korte tijd de apparaten, inclusief de powerbank, zo snel mogelijk wilt opladen.

Grootte en gewicht

Omdat je de powerbank waarschijnlijk onderweg zult gebruiken, zul je hem logischerwijs bij je moeten dragen. Het kan daarom nuttig zijn om na te denken over de afmetingen en het gewicht van de powerbank. Een kleine powerbank past gemakkelijker in je zak en een laag gewicht zorgt ervoor dat je je niet te veel inspant. Gangbare gewichten liggen tussen 150 g en 400 g.

Natuurlijk kan deze waarde hoger zijn, maar deze waarden zijn gebruikelijk. Voor de afmetingen raden we je aan te bedenken hoe je de powerbank vooral wilt vervoeren en hoe groot het compartiment of de ruimte in je tas is. Powerbank hoesjes zijn er in verschillende vormen, afhankelijk van of je de voorkeur geeft aan de cilindrische of rechthoekige vorm.

Accessoires en garantie

Veel fabrikanten proberen je over te halen hun product te kopen met extra accessoires. Deze accessoires kunnen bijvoorbeeld bestaan uit

  • Je kunt met een adapter overschakelen tussen de verschillende soorten aansluitingen, afhankelijk van of je Micro-USB of USB-C nodig hebt.
  • USB kabel, voor het geval je nog een kabel wilt voor je powerbank, die je bijvoorbeeld altijd in je tas wilt opbergen.
  • Een extra oplaadkabel om de powerbank te kunnen opladen. Natuurlijk kun je ook je oude gebruiken, maar dan heb je er een in reserve.
  • Je moet beslist nagaan of de fabrikant je een extra garantie belooft.

Inferieure powerbanks gaan relatief snel stuk en omdat we aannemen dat je de powerbank lang zult willen gebruiken, is het raadzaam aandacht te besteden aan de extra garantie.

Beschermingsklassen

Afhankelijk van hoe je de powerbank wilt gebruiken, bijvoorbeeld bij het kamperen, kan het nuttig zijn je vertrouwd te maken met de beschermingsklassen.Voor elektronische apparatuur wordt dit aangeduid als de IP beschermingsklasse en het vertelt je hoe het apparaat zich gedraagt in omgevingsomstandigheden, bv. in stof of water. Beschermingsklassen kunnen als volgt gespecificeerd worden, bijvoorbeeld: IP40, IP62, enz. Het eerste cijfer geeft bescherming tegen stof aan en het tweede cijfer bescherming tegen water. Als het belangrijk voor je is dat de powerbank ook nat kan worden, moet je op het tweede cijfer letten. De volgende tabel geeft je een snel overzicht volgens DIN EN 60529.

””

Het eerste cijfer geeft de bescherming tegen stof aan, terwijl het tweede cijfer de bescherming tegen water aangeeft.

Codenummer Bescherming tegen vreemde voorwerpen Bescherming tegen water
0 Geen bescherming Geen bescherming
1 meer dan 50 mm Druppelend water
2 meer dan 12,5 mm Vallend druppelend water
3 meer dan 2,5 mm Vallend sproeiwater
4 meer dan 1 mm Spattend water aan alle kanten
5 Stof in schadelijke hoeveelheden Waterstralen
6 Stofdicht Sterke waterstralen
7 Tijdelijke onderdompeling
8 Permanente onderdompeling
9 Hogedrukreiniging

Wetenswaardigheden over de Powerbank 30000 mAh

Kan ik mijn Powerbank 30000 mAh meenemen in een vliegtuig?

Een vraag die in verband met powerbanks heel vaak opduikt is of het meenemen van powerbanks in vliegtuigen wel of niet is toegestaan.

Een powerbank in een vliegtuig? Is dat mogelijk? In principe wel, maar… (Image source: 123rf.vom / 42893782)

In principe regelt elke luchtvaartmaatschappij dit anders. De IATA - International Air Transport Association - geeft echter enkele aanbevelingen die luchtvaartmaatschappijen kunnen volgen. Voor powerbanks zijn enerzijds het lithiumgehalte en anderzijds het nominale vermogen in W/h van belang. In haar document over het vervoeren van gevaarlijke voorwerpen schrijft Lufthansa dat geen enkele lithium-ion vervangingsbatterij de volgende waarden mag overschrijden (vanaf mei/2019)

  • Een lithiumgehalte van meer dan 2 g.
  • Een nominaal vermogen van meer dan 100 W/h.

Bovendien mag de powerbank alleen in handbagage worden meegenomen en alleen in hoeveelheden voor persoonlijk gebruik. Als het nominale vermogen tussen 100 W/h en 160 W/h ligt, moet je de powerbank registreren. Het nominale vermogen wordt als volgt berekend: P = U*I. Laten we aannemen dat we een powerbank hebben met de volgende gegevens: 3,7 V celspanning (de meeste powerbanks hebben deze waarde) en een capaciteit van 20.000 mA/h. Dit levert op: P = 3.7 V * 20.000 mA = 74.000 mW = 74 W. Het zou dus mogelijk zijn deze powerbank in je handbagage mee te nemen. Het grenspunt hier is 27.000 mA/h. Als je deze waarde overschrijdt, moet je je powerbank dienovereenkomstig registreren. Dit is het geval bij powerbanks met 30.000 mA/h.

Je kunt je luchtvaartmaatschappij gewoon googelen en uitzoeken hoe het zit met het meenemen van gevaarlijke voorwerpen en de belangrijkste gegevens vergelijken met die van je powerbank.

Waarom zijn deze voorschriften belangrijk? De veiligheid van een vlucht moet een topprioriteit zijn van de luchtvaartmaatschappijen en ook van de passagiers. De media hebben herhaaldelijk bericht over exploderende en brandhaardende batterijen die tijdens een vlucht ernstige schade kunnen veroorzaken. Daarom is het meer dan zinvol het dragen ervan te reguleren.

Waarom laadt de Powerbank 30000 mAh niet op?

Er zijn verschillende redenen waarom de powerbank niet oplaadt. Eerst moet je nagaan of de powerbank echt het probleem is of dat de andere onderdelen defect zijn. Je kunt bijvoorbeeld de USB kabel of de oplaadadapter vervangen en kijken of dit het probleem verhelpt. Je moet er ook voor zorgen dat de contacten vrij zijn van vreemde voorwerpen, zoals stof. Een andere tip is om de powerbank een keer helemaal te ontladen en hem dan weer proberen op te laden.

Verder lezen: Bronnen en interessante links

[1] https://www.powerbank-abc.de/ratgeber/wieviel-kapazitaet-mah-steht-mir-fuer-meine-geraete-wirklich-zur-verfuegung [2] https://www.allround-pc.com/artikel/wissen/2015/wissen-alles-ueber-usb-stecker-und-standards [3] https://www.inline-info.com/de/wissen/lithium-akkus/ [4] https://www.quora.com/Which-Is-better-lithium-ion-or-lithium-polymer-battery-in-powerbank [5] https://www.facebook.com/notes/stylefree-asia/dont-buy-power-bank-before-you-read-this/168991523289769/

Recensies