Onze selectiecriteria
Hier stellen we alle draagbare TV’s die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het Internet toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste draagbare TV voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een draagbare TV wilt kopen.
Inhoud
- 1 Belangrijk om te weten
- 2 Beste Draagbare tv: Onze selectie
- 3 Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een draagbare TV koopt
- 4 Besluit: Welke soorten draagbare TV’s zijn er en welke is geschikt voor jou?
- 5 Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om draagbare TV’s te vergelijken en te evalueren
- 6 Verder lezen: Bronnen en interessante links
Belangrijk om te weten
- Ben je graag onderweg maar wil je niet zonder je TV, dan is een draagbare TV precies wat je zoekt.
- Een van de belangrijkste criteria voor het kopen van een draagbare TV is het formaat, zodat je hem
overal mee naartoe
- kunt nemen. Er zijn goedkope modellen op de markt voor zo weinig als 120 euro.
- Voordat je een draagbare TV koopt, moet je nagaan of hij een DVB tuner heeft en voldoende aansluitingen.
Beste Draagbare tv: Onze selectie
Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een draagbare TV koopt
Wat is een draagbare TV?
Wanneer is het zinvol om een draagbare TV te kopen?
Ook volwassenen kunnen profiteren van draagbare TV’s, of ze nu op vakantie zijn of in de tuin bij een barbecue, waardoor ze een mobiele entertainment metgezel worden.
Besluit: Welke soorten draagbare TV’s zijn er en welke is geschikt voor jou?
In principe kun je onderscheid maken tussen twee soorten draagbare TV’s:Draagbare
- TV met DVB-T
Draagbare
- TV met DVB-T2
Vanwege de twee verschillende ontvangstmogelijkheden zijn er voor elk van de twee soorten speciale specificaties waarmee je rekening moet houden bij je aankoopbeslissing. Afhankelijk van het toepassingsgebied en de streek waarin je de set wilt gebruiken, kan het ene type geschikter zijn dan het andere. In het volgende gedeelte worden de twee soorten nader toegelicht, met inbegrip van hun respectieve kenmerken. Om je een goed overzicht te geven worden ook de voor- en nadelen van elk type duidelijk aangegeven.
Hoe werkt een draagbare TV met DVB-T en wat zijn de voordelen en nadelen?
Slechts enkele modellen draagbare TV’s zijn nog uitgerust met de oudste van de twee DVB-T ontvangstmogelijkheden. Vooral goedkopere modellen zijn nog uitgerust met de klassieke DVB-T ontvangst. Dit biedt in principe een stabiel beeld en is niet onderhevig aan sterke schommelingen als de ontvangst goed is. Bij ontvangststoring kan het beeld echter bevriezen of kan er pixelvorming en blokvorming optreden. Vooral in landelijke gebieden kan de ontvangst wat slechter zijn en tot problemen leiden. In stedelijke gebieden, daarentegen, is goede ontvangst vrijwel gegarandeerd. Maar als je je draagbare TV in de auto wilt gebruiken, kun je bij hoge snelheden ook ontvangstproblemen ondervinden - ongeacht of je in een stad of op het platteland bent.
Als je vooral geïnteresseerd bent in publieke zenders, kun je die zonder problemen ontvangen met DVB-T - meestal ook in landelijke gebieden. Het is moeilijker om privé kanalen te kiezen. Deze zijn meestal niet te ontvangen in landelijke gebieden of ondersteunen helemaal geen DVB-T ontvangst. Je kunt ook geen HD kanalen ontvangen met een draagbare DVB-T televisie.
Hoe werkt een draagbare TV met DVB-T2 en wat zijn de voor- en nadelen?
Draagbare TV’s die met de nieuwe DVB-T2 standaard zijn uitgerust, nemen steeds meer de plaats in van hun voorgangers. Vooral de nieuwste en duurdere toestellen zijn al uitgerust met de nieuwe ontvangstmogelijkheid. In tegenstelling tot zijn voorganger biedt deze ook ontvangst van HD kanalen.
De DVB-T2 uitrusting van je draagbare TV verbetert niet alleen de beeldkwaliteit, maar vermindert ook storingen in de ontvangst. Als je veel onderweg bent, een stad bezoekt of op het platteland vertoeft, heb je met een DVB-T2 TV bijna altijd ontvangst, waar je ook bent. En zelfs in de auto kun je je favoriete zender aanzetten, dankzij de sterkere ontvangst. Zelfs bij snelheden tot 200 km/u zou het beeld stabiel moeten blijven en zouden er geen ontvangstproblemen moeten zijn.
Behalve de openbare kanalen kan een draagbare TV met DVB-T2 ook enkele particuliere kanalen ontvangen. Vanwege de grotere bandbreedte en de mogelijkheid om HDTV aan te bieden, bieden veel particuliere omroepen ook ontvangst van hun programma’s via DVB-T2 aan.
Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om draagbare TV’s te vergelijken en te evalueren
Aansluitingen
Als je een draagbare TV koopt, let er dan op dat het model dat je wilt zowel USB als SD kaart aansluitingen heeft. De nieuwste modellen bieden dus niet alleen de mogelijkheid om TV te kijken, maar ook om je eigen foto’s of video’s van externe harde schijven te bekijken. Dankzij
HMDI en AV aansluitingen kunnen DVD spelers en video consoles worden aangesloten, zodat de TV ook als monitor kan worden gebruikt.
Ondersteunde formaten
De huidige modellen bieden de gebruiker meer dan alleen televisie; draagbare televisies zijn in staat externe bestanden af te spelen. Een belangrijk aspect is dus dat de TV het MPEG 4 videoformaat ondersteunt. Behalve video formaten ondersteunen de draagbare TV’s ook JPEG en WMA bestanden, waardoor het mogelijk is je favoriete foto’s te bekijken. Behalve visuele bestandsformaten kan de koper het toestel gebruiken om muziek in audio en MP3 af te spelen.
DVB tuner
Voor optimale DVB-T ontvangst moet een externe DVB-T antenne op de draagbare TV aangesloten kunnen worden. Dit is vooral voor jou belangrijk, omdat sommige toestellen ingebouwde antennes hebben, maar vaak uitval hebben omdat ze niet optimaal ingesteld zijn.
Verder lezen: Bronnen en interessante links
[1] http://www.spiegel.de/netzwelt/gadgets/tv-geraete-fuer-unterwegs-wenn-der-fernseher-mitkommen-muss-a-719260.html [2] https://www.welt.de/wirtschaft/webwelt/article4218484/TV-fuer-unterwegs-die-besten-tragbaren-Fernseher.html [3] https://www.wuv.de/medien/studie_40_prozent_brauchen_fuers_bewegtbild_keine_glotze_mehr [4] http://www.taschenfernseher.de/historie.htm Beeldbron: 123rf.com / Sonya Etchison