Onze selectiecriteria
Vandaag gaan we het hebben over draadloze hoofdtelefoons. Mensen willen steeds vaker elk soort draadloos toestel gebruiken. De markt voor dit accessoire groeit voortdurend en tegenwoordig vind je veel verschillende modellen.
Draadloze headsets maken een complete spelervaring mogelijk, kijken naar een aflevering van je favoriete serie in het openbaar vervoer, luisteren naar muziek tijdens je training en nog veel meer. Geen wonder dat ze nogal populair zijn.
Hier is het onze opdracht een complete gids te presenteren voor het kopen van een draadloze hoofdtelefoon. We willen tenslotte niet dat je een fout maakt bij de aankoop van je accessoire.
Belangrijk om te weten
- De draadloze hoofdtelefoon werkt als een hand in het wiel voor wie graag in elke situatie naar muziek luistert: in de sportschool, tijdens het hardlopen, in het openbaar vervoer of op het werk. Bovendien kun je met het accessoire je telefoongesprekken beheren zonder de smartphone aan te raken.
- Van de zo vele details waar je op moet letten als je een draadloze koptelefoon koopt, zijn de belangrijkste de geluidskwaliteit, de levensduur van de batterij, het comfort en de compatibiliteit met andere toestellen.
Beste draadloze koptelefoons: Onze selectie
- Rkinc Draadloze Hoofdtelefoons
- Sony Draadloze Hoofdtelefoons
- Google Draadloze Hoofdtelefoons
- Sony Draadloze Hoofdtelefoons
Rkinc Draadloze Hoofdtelefoons
Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.
Maakt u kennis met de RKINC draadloze hoofdtelefoon, die u ongeëvenaard gebruiksgemak en topkwaliteit geluidservaring biedt. Laad de hoofdtelefoon slechts één keer op en geniet van 6 uur lang continu afspelen. Dankzij de meegeleverde oplaadhoes kunt u de draadloze hoofdtelefoon maar liefst 23 keer opladen, wat zorgt voor een totale speeltijd van wel 140 uur. Bovendien gebruikt u de oplaadhoes ook als draagbare voedingsbron om mobiele telefoons of andere apparaten op te laden.
Sony Draadloze Hoofdtelefoons
Ervaar draadloze vrijheid met de geïntegreerde Bluetooth en NFC-technologie, waardoor u makkelijk verbinding kunt maken met uw favoriete apparaten. Om de optimale prestaties van uw hoofdtelefoon te garanderen, adviseert Sony altijd om de meest recente software op uw apparaat te installeren. Update meldingen voor de WH-1000XM4 en bijbehorende updates worden geleverd via de Sony Headphones Connect-app, gratis beschikbaar in zowel de Google Play Store als de Apple Store.
Google Draadloze Hoofdtelefoons
Ontdek de ultieme luisterervaring met de nieuwe draadloze hoofdtelefoon van Google. U zult versteld staan van de hoogwaardige ruisonderdrukking die volledig geluid garandeert en zich dankzij de silent seal-technologie aanpast aan uw oor. Daarmee houdt u omgevingsgeluiden tegen en kunt u in alle rust van uw muziek genieten. Let wel: zorg ervoor dat de oordopjes goed passen om de optimale geluidskwaliteit en gespreksprestaties te garanderen. Zo nodig kunt u de oordopjes vervangen door degenen die beter in uw oren zitten.
Sony Draadloze Hoofdtelefoons
Ontdek de ultieme luisterervaring met de Sony draadloze hoofdtelefoon, uitgerust met de allernieuwste Integrated Processor V1. Deze revolutionaire technologie tilt de HD Noise Cancelling Processor QN1 naar ongekende hoogtes en biedt een indrukwekkende verbetering in onze reeds toonaangevende ruisonderdrukking. Speciaal ontworpen voor u, geniet van uitzonderlijke audio met hoge resolutie en onovertroffen gesprekskwaliteit.
33,99 EUR
Koopgids
Iedereen die een bedrade koptelefoon heeft of ooit heeft gehad, weet hoe oncomfortabel die kan zijn. Je raakt verstrikt in de draden en ze kunnen ook gemakkelijk breken. De draadloze koptelefoon biedt een vrijheid die de investering waard is.
Wil je meer weten? Blijf bij ons en we behandelen alle belangrijke punten voor je de jouwe koopt.
Wat zijn de voor- en nadelen van draadloze hoofdtelefoons?
Daarom kunnen we zeggen dat hun eerste voordeel organisatie is. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat je het snoer door je kleren haalt als je onderweg bent.
De geluidskwaliteit is een positief punt van draadloze hoofdtelefoons. Dit komt omdat de kabels van een koptelefoon vroeg of laat beschadigd raken en daardoor de geluidskwaliteit lijdt.
Hoewel niet immuun voor dit soort problemen, hebben Bluetooth headsets minder kans op slecht contact.
Van Android tot iOS, de meeste draadloze headsets zijn compatibel met een grote verscheidenheid aan toestellen. Hier hebben we het over smartphones, tablets en zelfs Smart TV’s met Bluetooth verbinding.
Wil je meer? Want zelfs vanaf een kleine afstand kun je verbonden blijven met je toestellen - zonder verlies van geluidskwaliteit! Kortom, je bent vrij om andere activiteiten uit te voeren terwijl je je draadloze koptelefoon gebruikt.
Een voorbeeld is het luisteren naar muziek tijdens je lichamelijke activiteiten zonder het risico te lopen verstrikt te raken in de draden. Bovendien weegt hij niet zo veel, wat je meer flexibiliteit geeft om fysieke activiteiten te beoefenen.
Tenslotte kun je met de verbinding op afstand ook in het openbaar bellen zonder je smartphone te hoeven blootstellen. Het is een groter gevoel van veiligheid, nietwaar?
Maar het is niet allemaal van een leien dakje. Voordat je een beslissing neemt, moet je de voor- en nadelen van de situatie afwegen. Als we het over het kopen van een product hebben, is het verhaal niet anders.
Daarom zullen we ook de nadelen van draadloze headsets voorstellen. Uitgaande van het geïnvesteerde bedrag, dat hoger is dan dat van traditionele hoofdtelefoons.
De zorgvuldigheid met dit accessoire moet ook verdubbeld worden. Omdat hij niet met een apparaat verbonden is, is het gemakkelijker hem te verliezen of ergens vergeten te laten liggen.
Vooral als je van die kleine en aparte hoofdtelefoons koopt. Dan loop je het risico dat je maar één kant van de koptelefoon kwijt raakt!
Een ander belangrijk punt dat het vermelden waard is, is de noodzaak om de batterij van de draadloze koptelefoon te beheren. Gemiddeld gaat de batterij van de beste modellen tussen 4 en 8 uur mee.
Zo moet je, als je meer dan de helft van de dag van huis bent - tussen werk en studie door - het gebruik van je accessoire onder controle houden. Het is frustrerend om op je tablet naar een serie te beginnen kijken en halverwege de aflevering is de batterij van je draadloze koptelefoon leeg…
Over batterijen gesproken, het is goed te bedenken dat de draadloze koptelefoon ook de batterij van de erop aangesloten toestellen verbruikt. Dit komt omdat je op bijvoorbeeld smartphones en tablets de Bluetooth verbinding ingeschakeld moet houden.
Waarom is de draadloze koptelefoon de lieveling van de tijd?
Het accessoire kan ook gebruikt worden om op het werk te bellen: je handen zijn vrij om aantekeningen te maken of je computer te gebruiken. Kortom, de draadloze koptelefoon geeft veel meer vrijheid aan wie ze gebruikt.
Maar het succes ervan is niet alleen daaraan te danken. De waarheid is dat mensen veel audio-inhoud consumeren, van vertelde berichten en luisterboeken tot de zo bekende podcasts.
Dit is een weerspiegeling van een tijd waarin mensen niet veel tijd meer hebben om te lezen. Uit een enquête van het Pro-Book Instituut (IPL) blijkt dat 44% van de Braziliaanse bevolking niet de gewoonte heeft om te lezen.
Dit scenario moedigt de groei van audio-inhoud aan. Volgens de The Infinite Dial 2018 enquête heeft 44% van de respondenten minstens één keer in hun leven naar podcasts geluisterd of een luisterboek beluisterd. Zie hieronder voor andere gegevens uit die studie
- Mobiliteit: 51% van de mensen luistert buitenshuis naar programma’s, d.w.z. in het openbaar vervoer, op de sportschool of tijdens een wandeling buitenshuis;
- Apparaten: 69% van de gebruikers luistert naar de programma’s op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets;
- Toepassingen: Pandora, iHeartRadio, Spotify, Apple Music en Amazon Music zijn de meest populaire audiotoepassingen.
Heb je je geïdentificeerd? Dan is het tijd om een draadloze koptelefoon te kopen. Blijf deze Gids volgen om te voorkomen dat je bij het kopen een fout maakt!
Aankoopcriteria: Factoren om Draadloze Headset Modellen te Vergelijken
Elk model heeft verschillende kenmerken en eigenschappen. Om de draadloze koptelefoon te kiezen die het beste bij je past, moet je een aantal details in overweging nemen.
Hieronder hebben we een aantal dingen opgesomd waar je op moet letten als je een draadloze koptelefoon koopt
- Geluidskwaliteit
- Verenigbaarheid
- Comfort
- Batterij
Geluidskwaliteit
Als je duur gaat betalen voor een draadloze hoofdtelefoon, wil je natuurlijk dat hij een geweldige geluidskwaliteit heeft.
Behalve externe ruisonderdrukking bevat deze ook stereogeluid voor wie graag naar muziek luistert. In het kort is het een systeem voor geluidsweergave dat twee afzonderlijke kanalen (rechts en links) synchroon gebruikt.
Nu is het voor gamers een beetje anders. De ideale geluidsweergave is surround, wat meer realiteit brengt in films en online spelletjes. Tenslotte strekt de geluidskwaliteit zich uit tot de microfoon van het accessoire. Het is toch nodig dat mensen duidelijk horen wat je zegt?
Compatibiliteit
Wie van plan is AirPods - de draadloze koptelefoons van Apple - te kopen, moet weten dat veel van hun functies beperkt zijn als ze verbonden worden met apparaten die niet van Apple zijn. Als je bijvoorbeeld Android toestellen hebt, is het daarom aan te raden een ander alternatief te zoeken. Daarom is het zo belangrijk om de compatibiliteit van draadloze hoofdtelefoons te controleren.
Overigens is dit detail ook een grote zorg voor gamers. Het ideale is dat het accessoire niet alleen compatibel is met mobiele toestellen, maar ook met computers en spelcomputers. Let op deze details bij het kiezen van je model.
Comfort
Laten we eerlijk zijn: het heeft geen zin de nieuwste generatie draadloze hoofdtelefoons met een onberispelijke geluidskwaliteit te hebben als je er last van hebt, nietwaar?
Het ideaal is dat hij de omgeving van je oren beschermt. Zo kun je het accessoire lange tijd gebruiken zonder enig ongemak te ondervinden. Meer dan comfort is het een kwestie van gezondheid.
Dit detail maakt ook veel verschil voor wie niet afziet van het luisteren naar muziek tijdens de lichamelijke activiteiten. Niemand wil immers dat de koptelefoon tijdens het hardlopen uit het oor valt, bijvoorbeeld.
Batterij
De draadloze koptelefoon past in vele situaties van alledag: om te werken, om te telefoneren of gewoon om naar muziek te luisteren terwijl je naar je werk gaat en aan lichaamsbeweging doet.
Ben je lang van stekkers af, dan is het ideaal dat je rekent met een accessoire met een lange batterijduur.
Sommige toestellen hebben intelligentie om energie te besparen. Door ze eenvoudig een tijdje uit je oor te halen, schakelen ze automatisch uit. Zo kun je accessoires vinden die tot 16 uur meegaan bij gebruik op een volle lading.
(Featured Image Source: PublicDomainPictures / Pixabay)