Onze selectiecriteria
Hier stellen we alle All-in-One PC’s die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste All-in-One PC voor jou te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een All-in-One PC wilt kopen.
Belangrijk om te weten
- De term alles-in-één PC wordt gebruikt om computersystemen aan te duiden waarin alle onderdelen, zoals PC, monitor, luidsprekers en computer, samen in één behuizing zitten
- All-in-one computers kunnen verdeeld worden in instap-, midden- en topmodellen
- Afhankelijk van je behoeften kun je een apparaat kiezen dat bij je past.
- De verschillende soorten all-in-one computers verschillen niet alleen in prijs, maar ook in besturingssysteem, scherm, geheugen en grafische prestaties
.
.
.
Beste All-in-One PC: Onze selectie
Saintdise All In One Pc
Ontdek de SAINTDISE All-in-One PC: een slank, high-end 23,8 inch HD-apparaat dat garant staat voor optimale prestaties, geluid en video. Dankzij het gestroomlijnde ontwerp bent u bevrijd van de wirwar aan kabels, zodat u geniet van eenvoud en comfort. Deze compacte all-in-one pc neemt minder ruimte in beslag op uw bureau en is de ideale keuze voor thuisgebruik of op kantoor, maar ook geschikt voor verschillende omgevingen.
Saintdise All In One Pc
Ontdek de revolutionaire SAINTDISE All-in-One PC en ervaar de toekomst van desktop computing. Laat u verrassen door het indrukwekkende 27 inch full HD IPS-scherm met 1920 x 1080 resolutie. Uw ogen worden verwend door het ultradunne 10 mm frameontwerp en bredere kijkhoeken voor een betere visuele kwaliteit. De veelzijdige draagbaarheid stelt u in staat om deze krachtige alles-in-één pc eenvoudig en snel te installeren met behulp van het meegeleverde metalen frame. Dankzij het hoogwaardige metaal is deze pc robuust en stabiel, en niet gemakkelijk te breken.
Saintdise All In One Pc
Ontdek de ultieme all-in-one pc-ervaring met de SAINTDISE All-in-One pc, uitgerust met een efficiënte Windows 11 Core i7_4785T vierde generatie processor en DDR4L 1333/1600 MHz. Laat u verrassen door de geïntegreerde Intel HD Graphics 4600 met een basisfrequentie van 2,20 GHz en 3,2 GHz dynamische versnelling. Met 8 GB RAM en 512 GB SSD geheugen, kunt u moeiteloos surfen, streamen, werken, pendelen en spelen, ondersteund door een indrukwekkende cache van 6 MB, 4 kernen en 8 threads.
Mechazer All In One Pc
Geniet van verbluffende beelden op een 23,8-inch 1920 x 1080 Full HD-scherm, ondersteund door de Intel HD Graphics 4600 en versterkt met een LED-achtergrondverlichting. Profiteer van het vooraf geïnstalleerde en klaar-om-te-gebruiken Windows 11 Pro (64-bits) besturingssysteem met automatisch geactiveerde stroomvoorziening. Tevens ondersteunt de MECHAZER All-in-One PC het Linux-systeem, voor diegenen die op zoek zijn naar nog meer flexibiliteit.
De Beste All-in-One PC met Grote Harde Schijf
Intel Core i5 Prozessor der 10. Generation: Zuverlässig und leistungsstark mit starker Performance bei Multimedia-Anwendungen, Streaming, Gaming und Entertainment
Volle Leistung für Gaming und Entertainment: Die integrierte NVIDIA GeForce MX350 Grafikkarte mit NVIDIA Pascal-Technologie ermöglicht hochauflösende Grafikdarstellung in erstaunlicher Qualität
Erstklassige Leistung: Der HP Pavilion AiO ist ideal für anspruchsvolle Projekte, bewältigt problemlos jeden Serienmarathon und für deine Dokumente steht jede Menge Speicher zur Verfügung
Lieferumfang: HP Pavilion 24-k0014ng All-in-One PC weiß; kabelgebundene Tastatur & Maus, weiß
Deze All-in-One PC van HP heeft een enorme op flashgeheugen gebaseerde SSD harde schijf met 1000 gigabyte. Het geïntegreerde besturingssysteem is Windows 10 Home. Het beeldscherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels, wat Full HD is. De grafische kaart is een GDDR5 en heeft een geheugen van 2 GB. Een webcam is al boven het bureaublad geïnstalleerd en heeft een resolutie van 5 megapixels. De PC heeft een WLAN functie en diverse aansluitingen. Hij heeft ook dubbele luidsprekers en een audio boost en individuele afstemming.
Shopgids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een all-in-one PC koopt
Wat is een all-in-one PC?
De term beperkt zich tot alleen desktop computers. Notebooks, tablets en andere draagbare apparaten die ook aan deze voorwaarde voldoen, vallen er niet onder. Volgens technologiedeskundigen wordt de IBM 5100 uit 1975 beschouwd als de voorloper van de huidige alles-in-één computers.
Voor wie is een All-in-One PC geschikt?
Welke alternatieven zijn er voor een all-in-one PC?
Vooral als je mobiel wilt zijn met je toestel, zijn deze twee soorten toestellen een geschikt alternatief voor je. Je kunt beter een laptop gebruiken als je je computer voor veeleisender toepassingen wilt gebruiken. Voor eenvoudiger taken volstaat ook een tablet, die desgewenst met een geschikt dock in een laptop kan worden veranderd. Al met al hebben de drie alternatieven een lagere prijs dan de all-in-one PC’s.
Besluit: Welke soorten all-in-one PC’s zijn er en welke is geschikt voor jou?
Als je al besloten hebt een All-in-One PC te kopen, kun je kiezen uit de volgende toesteltypes:
- Instap-apparaat
- Middenklasse apparaat
- High-end apparaat
De keuze van een geschikt toesteltype hangt niet alleen af van je budget, maar ook van waar je je All-in-One computer in de eerste plaats voor wilt gebruiken.
Wat zijn de kenmerken van een instap-apparaat en wat zijn de voor- en nadelen?
Instap all-in-one PC’s vallen op door hun lage prijs. Je kunt een van deze all-in-one PC’s kopen voor slechts 250 euro. Toestellen op instapniveau zijn meer dan voldoende voor eenvoudige kantoortoepassingen zoals tekstverwerking. In dit geval hoef je niet meer geld uit te geven dan nodig is. Bovendien is het werken met instapmachines heel aangenaam omdat ze stil werken.
Maar als je regelmatig veeleisender kantoortoepassingen gebruikt, zoals databasebeheer of rekenprocessen in Excel, zijn de prestaties van een instap-apparaat misschien niet voldoende. Om de toestellen zo goedkoop mogelijk aan te bieden, gebruiken fabrikanten meestal oudere technologie. Daardoor voldoen de laaggeprijsde toestellen vaak slechts aan de minimum eisen. Dit kan een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring met de complete PC. Daarom moet je je wel twee keer bedenken voor je voor een middenklasse toestel kiest.
Wat onderscheidt een middenklasse toestel en wat zijn de voor- en nadelen?
Middenklasse PC’s zijn een goed alternatief voor toestellen op instapniveau. Ze bieden veel betere technologie dan de diverse instapmodellen en meestal voor een nog vrij betaalbare prijs van meer dan 800 euro. Dit maakt ze tot een betrouwbaar werkinstrument voor allerlei dagelijkse toepassingen.
Hoewel computers uit de middenklasse waar voor hun geld bieden, zijn ze duidelijk in het nadeel ten opzichte van vergelijkbare laptops als het op de prijs aankomt. Verder bereikt de alles-in-één computer in deze klasse vaak zijn grenzen op het gebied van gamen. Spellen met eenvoudige tot middelmatige grafische eisen zijn meestal geen probleem voor de middenklasse all-in-one PC.
Maar als je nieuwere spellen op het hoogste grafische niveau wilt spelen, voldoet het toestel misschien niet aan je eisen. In dit geval moet je eens goed kijken naar de high-end all-in-one apparaten.
Wat onderscheidt een high-end toestel en wat zijn de voor- en nadelen ervan?
Bij een directe vergelijking van de prestaties overtreffen computers uit de topklasse duidelijk computers uit de instapklasse en de middenklasse. Door de betere technologie werken deze toestellen aanzienlijk sneller en voldoen ze zelfs aan de meest extreme eisen. Deze computers zijn ook technisch het best uitgerust en hebben soms de beste materiaalkeuze.
De beste eigenschappen worden echter ook financieel weerspiegeld, zodat high-end toestellen de hoogste prijzen hebben. Zelfs als computers in deze categorie prat gaan op de beste technologie, is het niet altijd zeker dat ze ook de modernste technologie hebben. Vergelijkbare desktop PC’s zijn meestal geavanceerder op dit gebied. Als je een high-end PC gebruikt, moet je ook voorbereid zijn op een zeer hoog stroomverbruik. Bovendien werken ze vaak met een zeer hoog geluidsniveau.
Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om all-in-one PC’s te vergelijken en te evalueren
In het volgende laten we je de centrale criteria zien die je moet gebruiken om de all-in-one PC te kiezen die het beste bij je past. De volgende punten zijn doorslaggevend:
- Besturingssysteem
- Beeldscherm
- Geheugen
- Grafische prestaties
- Connectiviteit
Besturingssysteem
Net als voor klassieke desktop PC’s zijn er voor alles-in-één apparaten computers met de besturingssystemen Windows en Apple’s MacOS verkrijgbaar. Er zijn ook een handvol PC’s die standaard zonder besturingssysteem geleverd worden. Hier heeft de aanschaf echter alleen zin als je wat technische basiskennis hebt en weet hoe je een besturingssysteem vanaf nul op een toestel kunt installeren.
Terwijl Windows als het meest wijdverbreide besturingssysteem wordt beschouwd en dus een hoge mate van compatibiliteit biedt voor een groot aantal computerprogramma’s, maakt MacOS indruk met zijn gemakkelijk te begrijpen gebruikersinterface.
Windows draait op de complete computers van een groot aantal fabrikanten, terwijl MacOS officieel alleen op computers van Apple draait. Indien nodig kan Windows echter ook als alternatief op Apple toestellen gebruikt worden. Omgekeerd werkt de installatie van MacOS op Windows computers ook, maar dit vereist een hoge graad van technische expertise en wordt nauwelijks aanbevolen.
Beeldscherm
Wat het beeldscherm betreft, is het belangrijk dat je het toestel op de volgende twee punten controleert:
- Schermgrootte
- Schermresolutie
De schermgrootte wordt meestal aangegeven in inches. Soms verwijst de verkoper echter ook naar de overeenkomstige lengte van de beeldschermdiagonaal in cm. Om verwarring over de schermgrootte te voorkomen, hebben we de volgende omrekentabel voor je opgesteld: Schermdiagonaal in inches;Overeenkomstige grootte in cm 19”;48 cm 21”;53.3 cm 22”;55.9 cm 24”;61.0 cm 26”;66.0 cm 32”;81.3 cm 34”;86.36 cm Zoals je in de tabel kunt zien, heb je de keuze uit een schermgrootte van minimaal 19 inch tot maximaal 34 inch.
Minder dan 20 centimeter is echter niet meer van deze tijd. Deze toestellen zijn hooguit aan te bevelen om mee op het Internet te surfen. De meest voorkomende maten voor all-in-one computers zijn in het bereik van 21,5 tot 27 inch. Deze maten zijn ideaal voor diverse toepassingen bij dagelijks gebruik op de computer.
Maten die verder reiken dan 27 inch zijn vooral populair bij gamers en grafische ontwerpers. Nauw hiermee verbonden is de respectieve resolutie van het scherm. In principe bieden kleinere schermen verhoudingsgewijs lagere resoluties dan grotere schermen. De verschillende resoluties krijgen verschillende afkortingen. Voor een beter begrip raadpleeg je de volgende tabel: Afkorting;Beeldresolutie VGA;640 x 480 pixels Standaard HD;1.280 x 720 pixels Full-HD;1.920 x 1.080 pixels QHD;2.560 x 1.440 pixels UHD/4K;4.096 x 2.160 pixels Hoe hoger de weergegeven resolutie, hoe beter het beeld dat je krijgt.
Geheugen
Bij het geheugen van All-in-One PC’s is het belangrijk op te merken dat er in principe twee soorten geheugen zijn:
- Harde schijf
geheugen
- Hoofdgeheugen
Harde schijf geheugen is het deel van de computer waar je je gegevens en documenten kunt opslaan. Het werkgeheugen, daarentegen, is een soort tussengeheugen dat nodig is voor processen en programma’s die op de computer draaien. Voor de harde schijf daarentegen kun je kiezen uit de volgende twee technologieën:
- HDD
- SSD
De afkorting HDD staat voor “Hard Drive Disc” en beschrijft een fysiek opslagmedium dat je gegevens magnetisch opslaat. Daarentegen komt de SSD, ook wel “Solid State Disk” genoemd, overeen met een flash geheugen, dat lijkt op een USB stick. Brengt bijna nostalgische herinneringen aan platenspelers naar boven: een lees/schrijfkop leest en bewaart gegevens op de draaiende schijf. (Image source: unsplash.com / Patrick Lindenberg) De twee opslagmedia verschillen in prijs en hebben een enorme invloed op de snelheid waarmee je computer werkt. Als je een SSD gebruikt, stel je je computer in staat veel sneller en efficiënter te werken. Voor hetzelfde geld krijg je met een SSD ongeveer de helft van het geheugen van een HDD. Vooral oudere modellen gebruiken meestal een HDD, terwijl nieuwere modellen een combinatie van SSD en HDD hebben. Computers bieden verschillende geheugencombinaties, zoals je hier kunt zien: Versie;Geheugencombinatie Alleen SSD;512 GB Alleen HDD;1 TB SSD+HDD;128 GB + 1 TB SSD+HDD;256 GB + 1 TB Het tweede geheugen, het hoofdgeheugen, beïnvloedt ook de prestaties van je PC, afhankelijk van de grootte ervan. Hoe groter het geheugen, hoe efficiënter en krachtiger je computer. All-in-one PC’s hebben meestal minstens 4 GB geheugen, dat kan variëren van 8 GB tot maximaal 16 GB.
Grafische prestaties
Afhankelijk van de toepassing die je nastreeft, moet je bij de keuze van je all-in-one computer letten op de respectieve grafische prestaties. Twee dingen zijn cruciaal voor grafische prestaties:
- Processor
- Grafische kaart
Je kunt een processor zien als een soort rekeneenheid die allerlei opdrachten op de computer verwerkt. De grafische kaart zet op zijn beurt de door de processor verwerkte gegevens om, zodat je ze op een scherm kunt zien. Tot de taken van de processor behoren rekenen, het efficiënt besturen van de afzonderlijke componenten van het systeem en het overbrengen van gegevens. De processor wordt daarom vaak het hart van de computer genoemd.
De prestaties van een processor worden gespecificeerd in de klokfrequentie Hertz, die aangeeft hoe snel de processor werkstappen kan uitvoeren. Kortom, hoe hoger dit hertz getal, hoe krachtiger een processor is.
Voor all-in-one PC’s varieert dit hertz getal van een minimum van rond de 1.5 GHz tot een maximum van 3.6 GHz. Bovendien kan een processor afzonderlijke subeenheden hebben, de zogenaamde cores. Hoe meer kernen, hoe krachtiger je toestel. Je moet ook beseffen dat er verschillende generaties processoren zijn die verschillende prestatieniveaus leveren.
Hetzelfde geldt voor grafische kaarten, waar je op moet letten als je een complete computer koopt, afhankelijk van het toepassingsgebied. In de volgende video leer je precies hoe een processor in een computer werkt: Als je vooral eenvoudige taken op je computer wilt uitvoeren, zoals tekstverwerken of video’s bekijken, dan is een combinatie van een zwakkere grafische kaart en processor beslist voldoende.
Ben je echter een gamer of ontwerper, dan moet je kiezen voor veel krachtiger processors en grafische kaarten.
Connectiviteit
Omdat alles-in-één apparaten ontworpen zijn om zo weinig mogelijk plaats in te nemen, zien ze af van overbodige bekabeling en bieden in plaats daarvan draadloze verbindingstechnologieën. Je kunt verbinding maken met het internet via een WLAN signaal, bijvoorbeeld, en apparaten zoals toetsenbord en muis via Bluetooth aansluiten.
Bovendien bieden alle All-in-One PC’s een HDMI aansluiting, hoewel soms een extra adapter nodig is. Een HDMI poort is handig omdat je gemakkelijk een extra beeldscherm op je computer kunt aansluiten. Bovendien bieden Apple’s alles-in-één apparaten, de iMacs, een zogenaamde Thunderbolt poort.
Deze verbinding kan handig zijn, afhankelijk van het beeldscherm dat je met je computer wilt gebruiken. Behalve het MacOS besturingssysteem is ook de Thunderbolt poort een kenmerk van Apple’s alles-in-één computers. Een ander gemeenschappelijk kenmerk van alle apparaten is dat ze een USB poort hebben.
Je moet er echter wel rekening mee houden dat USB aansluitingen verschillen in aantal en soort. De volgende soorten USB moeten onderscheiden worden:USB
- 2.0
- USB 3.0
- USB-C
In principe wordt USB 3.0 beschouwd als aanzienlijk sneller dan USB 2.0, USB-C beschrijft een andere vorm van verbinding die het aansluiten van apparaten veel gemakkelijker maakt. Afhankelijk van het apparaat dat je wilt aansluiten, moet je op de juiste USB poort letten. Het kiezen van de juiste USB poort kan van belang zijn als je regelmatig grote hoeveelheden gegevens uitwisselt tussen je computer en een externe harde schijf.
Wetenswaardigheden over de All-in-One PC
Hoe sluit ik een monitor aan op mijn All-in-One PC?
Zoals reeds gezegd bieden All-in-One computers een HDMI verbinding, of in het geval van Apple apparaten, een Thunderbolt verbinding. Met deze poorten kun je gemakkelijk een beeldscherm via een kabel aansluiten, als het maar een geschikte HDMI of Thunderbolt poort heeft.
Als je beeldscherm echter niet een van deze twee aansluitingen heeft, moet je een geschikte adapter gebruiken. In de regel wordt het scherm onmiddellijk herkend. Doet het dat niet, dan moet je misschien een stuurprogramma op je toestel installeren of gewoon de beeldbron juist kiezen.
Hoe bevestig ik een All-in-One PC aan de muur?
Vooral voor all-in-one computers met aanraakschermen kan het de moeite waard zijn ze aan de muur te hangen, zodat ze staand bediend kunnen worden. Maar wandbevestiging kan ook nuttig zijn voor toestellen zonder aanraakscherm, bijvoorbeeld om orde te scheppen op het bureau of om ze als multimedia toestellen te gebruiken.
Om ervoor te zorgen dat het toestel stevig vastgehouden wordt, moet je ervoor zorgen dat je toestel compatibel is met een zogenaamde VESA muurbevestiging. Behalve de VESA steun heb je eenvoudig gereedschap nodig, zoals
- moersleutel
- hamer
- schroevendraaier
- waterpas
- boor
De fabrikanten van de steun of de computer geven meestal gedetailleerde installatie-instructies. Tutorials op het Internet zijn ook erg nuttig.
Hoe kan ik TV kijken met mijn All-in-One PC?
Door hem aan de muur te bevestigen is je All-in-One computer ideaal als toestel voor gemakkelijke media en TV consumptie. Naast de gebruikelijke online videostreaming diensten bieden verschillende aanbieders online TV aan. Als je echter een TV signaal wilt ontvangen, moet je je all-in-one computer dienovereenkomstig upgraden. Als je een alles-in-één computer hebt, raden we je aan een USB DVB-T stick te kopen.
Als alternatief zijn ook complete USB dozen verkrijgbaar. Het voordeel van USB boxen is hun compatibiliteit met alle abonnementskaarten voor de ontvangst van betaal-TV zenders. Maar omdat de moderne mediaconsumptie steeds verder van de klassieke televisie af komt te staan, moet je zelf beslissen of het de moeite waard is om je PC om te bouwen om TV te ontvangen.
Hoe bouw ik mijn eigen All-in-One PC?
Het probleem met all-in-one PC’s is dat ze maar beperkt te upgraden zijn. Daarom ben je bij de keuze van je toestel sterk afhankelijk van de specificaties van de fabrikant. Met een beetje handigheid en technische affiniteit kun je je All-in-One PC echter zelf in elkaar zetten. Hiervoor heb je de volgende onderdelen nodig:
- Beeldscherm met VESA compatibiliteit
- PC behuizing
- Processor
- Koeler
- Grafische kaart
- Moederbord
- Harde schijf
- Kabels voor beeldscherm en voeding
Hoofdbord
Als je deze onderdelen hebt voorbereid, kun je beginnen met het in elkaar zetten van de computer. Je moet deze zes stappen volgen:
- Controleer of je een behuizing werkelijk aan je monitor kunt bevestigen. Ondanks de VESA normen kan het zijn dat de monitor niet geschikt is. Je moet ook nagaan of er voldoende ruimte is om een standaard te bevestigen.
- Schroef de behuizingsbeugel op het beeldscherm
- Open dan de PC-behuizing en bevestig de eerste helft van de behuizing aan de beugel
- Zet de afzonderlijke PC onderdelen, zoals de processor, koeler, grafische kaart, moederbord, moederbord, CPU eenheid en harde schijf, samen in de PC behuizing
- Sluit het omhulsel door het dicht te schroeven
- Maak alle nodige kabelverbindingen tussen de PC en het scherm en naar de
.
.
.
.
voeding. Door zelf een compleet systeem te bouwen, kun je voor zo weinig als 800 euro een krachtige all-in-one PC samenstellen, geheel naar je eigen behoeften en wensen. Als je een bijzondere uitdaging zoekt, kun je ook proberen zelf een All-in-One computer te bouwen, inclusief kast en standaard. Hierover staat een video op het YouTube kanaal “YetAnotherTechChannel”:
Verder lezen: Bronnen en interessante links
https://de.ifixit.com/ https://praxistipps.chip.de/all-in-one-pc-selber-bauen-so-gehts_46607 https://www.heise.de/tipps-tricks/HDD-oder-SSD-Was-ist-besser-4121739.html xml-ph-07